Sökmagnet – dubbelsidig

Från 600kg – 1200 kg

Extremt starka magneter med en styrka från 200 kg helt upp till över 2 ton. Dessa unika sökmagneter (även kallade fiskemagneter i vardagligt tal) har magnetism på båda sidor av magneten och ger därför en extra hög styrka. Används bland annat till krävande hållfunktioner där styrkan är alfa och omega. Håll eller sökfunktion till även tunga metallföremål. Speciellt använd inom industrin som ett viktigt verktyg till att hålla tunga komponenter. De är ut över detta ett solitt och praktiskt verktyg vid utredning av stulna och försvunna föremål vid en eventuell gärningsplats.

OBS UTESLUTANDE TILL PROFESSIONELL ANVÄNDNING! Då dessa produkter har en extremt hög magnetism levererar vi dem uteslutande till industriellt och proffesionellt bruk. Vi förbehåller oss rätten till enskilda bedömningar från fall till fall, om vi kan leverera dessa magneter. 

 • Styrka från 600kg – 1200 kg.
 • Dubbelsidig magnet
 • Invändig gänga
 • Stor dragningskraft
 • 2 ögonboltar inkluderade till vågrätt resp. lodrätt drag.
 • Magneten är inte rostfri och ska därför torkas av efter användning i vatten eller fuktiga miljöer.
 • OBS: Detta är inte en leksaker och ska hanteras varsamt för att undvika olyckor och skador.
100,00 kr
Storlekar och varianter
Art. nr.Ø mmH mmHållkraft pr. magnetsida kgHållkraft samlat kgMPris (Ekskl. moms)Antal
30130-2-474282x30060010
 • 806,00 kr v/ 1 st.
 • 760,00 kr v/ 5 st.
30140-2-597402x500100010
 • 1 095,00 kr v/ 1 st.
 • 1 049,00 kr v/ 5 st.
30150-2-6107352x600120010
 • 1 254,00 kr v/ 1 st.
 • 1 209,00 kr v/ 5 st.
Alltid minst 500.000 magneter på lager
Mer än 20 års erfarenhet. Vi specialproducerer magneter efter ert behov
Certifierade magneter enl. CE/ROHS, EN71.3, Code of Conduct
Beställ före 14.00 och vi skickar samma dag
I behov av en annan dimension eller styrka?
Vi skräddarsyr magneter för alla behov
Ring +46(0)40-66 88 753
Eller skicka ett meddelande, så återkommer vi och får ett snack om ert behov.
Tekniska detaljer om produkten
Produkt information
Detaljer

OBS UTESLUTANDE TILL PROFESSIONELL ANVÄNDNING! Då dessa produkter har en extremt hög magnetism levererar vi dem uteslutande till industriellt och proffesionellt bruk. Vi förbehåller oss rätten till enskilda bedömningar från fall till fall, om vi kan leverera dessa magneter. 

Med dessa sökmagneter får ni en av de starkaste magneterna på marknaden inom permanenta magneter (utan elektromagnetism). Magneterna är dubbelsidiga, vilket betyder att sökmagneterna kan hålla och dra till sig föremål från båda sidor. Detta ökar användningsområdet ytterligare utöver det faktum, att magnetstyrkan är speciellt hög. Hållkraften är fördelad på två magneter som var isär har sin egen dragkraft. Den exakta styrkan för var enkel sida och samlat hittar ni vid var enkel produkt. Sökmagneterna är utrustade med 2 gänghål till montering av ögonbolt. Ögonbolten medföljer och kan efterföljande monteras ut från kundens eget behov. Används ögonbultarna kan magneten användas till vågrätt respektive lodrätt drag efter önskemål.

De starka magneterna är producerade av neodymium, som är den starkaste magnettypen som finns.

Hos Larko hänvänder vi oss till den industriella sektorn, där starka sökmagneterna är ett solitt och praktiskt verktyg till lätt och smidig montering av metallföremål och utrustning med hög styrka.

Ut över detta används magneten även vid utredning av stulna eller borttappade föremål från en eventuell gärningsplats.

I privat regi används dessa magneter normalt under namnet fiskemagneter och speciellt till magnetfiske. Tack vare den dubbelsidiga magnetismen är det möjligt att attrahera långt fler metallföremål än vid de traditionella klassiska sökmagneterna. Det är även en fördel vid utredningar som ofta ska vara effektiva även vid svåråtkomliga platser, som brunnar, avlopp, sjöar etc. Här underlättar fiskemagneten / sökmagneten arbetet och gör det möjligt att hitta föremål som annars hade varit omöjliga att hitta.

De dubbelsidiga sökmagneterna är otroligt starka och ska därför behandlas varsamt. Detta även när de används som deciderade fiskemagneter. Styrkor upp till flera tusen kilo kan lätt få allvarliga konsekvenser vid ohänsiktsmässig användning. De får därför av samma orsak uteslutande användas av vuxna.

Styrkan är bestämd utifrån att magneten har en optimal kontakt med motparten. Det vill säga, där sökmagneten har direkt kontakt till en kraftig metallplatta med minimum samma storlek som magneten. Om magneten ska dra till sig föremål på avstånd är rätt styrka beroende av hur nära magneten kommer på föremålet samt vilken vikt och utformning föremålet har.

Har ni frågor gällande sökmagneterna eller är tveksamma till om de är rätt magneter till ert projekt. Tveka inte att kontakta oss per mejl eller telefon (post@larkomagnet.se / 040-66 88 753) 

Specifikationer
Specifikationer
Nedladdningar
Övriga informationer

Alla priser är exkl. moms.

Vi gör er uppmärksamma på att vid köp under 600 SEK debiteras en administrativ avgift på 55 SEK.

Se våra allmänna försäljnings- och leveransvillkor här